Motorrijtuigen (ondernemingen)

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

Elke dag gebeuren er ongelukken in het verkeer. Om de slachtoffers zekerheid te bieden van een vergoeding, heeft de overheid de motorrijtuigenverzekering wettelijk verplicht. Die verzekering betaalt de schade die door het verzekerde voertuig is veroorzaakt. Daarbij zijn twee mogelijkheden. Ten eerste kan het gaan om de schade waarvoor de bestuurder burgerlijk aansprakelijk is omdat hij in de fout gegaan is. Ten tweede kan de schade betrekking hebben op een zwakke weggebruiker (al wie geen motorrijtuig bestuurt), ongeacht wie in fout is.

Meer details vindt u op de website van KBC, klik hier.

Rechtsbijstand

Als u het slachtoffer bent van een ongeval, moet u ook uw rechten kunnen laten gelden. Vaak kan een advocaat u daarbij het beste helpen. Maar die juridische hulp moet u natuurlijk wel betalen. Daarbij komt een verzekering rechtsbijstand aardig van pas. De verzekeraar neemt dan de erelonen en de kosten van de advocaat op zich. U bent vrij om een eigen advokaat te kiezen.

Meer details vindt u op de website van KBC, klik hier.

Gedeeltelijke of volledige omnium

Bij een verkeersongeval vergoedt de gewone verplichte autoverzekering niet de schade aan het verzekerde voertuig. Nochtans kan die schade erg groot zijn. Daarom kan u voor uw wagen ook de waarborg "volledige omnium" onderschrijven. Deze waarborg zorgt ervoor dat de eigen schade aan de wagen vergoed wordt. De waarborg gedeeltelijke, in de volksmond "kleine" omnium dekt enkel de schade in geval van brand, natuurgeweld, glasbreuk, diefstal voertuig of aanrijding van dieren.

Meer informatie over een gedeeltlijke omnium, klik hier. Meer informatie over een volledige omnium, klik hier.

Bijstand bij ongeval of pech

U wordt ziek. U kwetst zichzelf. Dat is vervelend als dat dicht bij huis gebeurt. Het is nog lastiger als het u ergens ver over de grenzen overkomt. De juiste medische zorgen krijgen is niet altijd even vanzelfsprekend.U hebt wagenpech, in België of elders in Europa. Natuurlijk kan u dat missen als kiespijn.Gratis hulp van een bijstandsverlener kan dan het leed verzachten. Hij of zij helpt u de zorgen of de oplossing te vinden die u nodig hebt.

Meer details vindt u op de website van KBC, klik hier.

Wenst u bijkomende informatie inzake de vermelde verzekeringen of wenst u een offerte op maat, stuur ons het contactformulier door en wij nemen spoedig contact met u op.